Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Diabetes type 2 voorkomen? Samen kunnen we het!

maandag 19 februari 2024
diabetes
Je risico op diabetes type 2 verminderen? Je gezondheid een boost geven en je weerbaarder maken voor het Corona virus? Doe nu mee aan HALT2Diabetes!

Diabetes is een chronische aandoening waarbij je bloedsuikergehalte te hoog is. 1 op de 10 volwassen in ons land heeft diabetes. In tegenstelling tot type 1 diabetes, kan je type 2 diabetes voor een groot deel voorkomen via een gezonde leefstijl (voldoende bewegen, gezond eten, niet roken, gezond gewicht). Daarom zet lokaal bestuur Borsbeek samen met de Diabetes Liga de schouders onder het project HALT2Diabetes. Via HALT2Diabetes worden 45-plussers met een mogelijks verhoogd risico op type 2 diabetes opgespoord en begeleid naar een gezonde levensstijl.

Hoe doe ik mee?

  1. Via www.gezondheidskompas.be kan je een vragenlijst (FINDRISC) invullen die je risico berekent. Je krijgt een advies op maat en je kan de resultaten onmiddellijk doorsturen naar jouw huisarts. Lukt het niet om de vragenlijst digitaal in te vullen? Vanaf april kan je in het gemeentehuis, Tirolerhof en Dienstencentrum Compostela een papieren versie afhalen. In Compostela krijg je bovendien ook hulp bij het invullen van de lijst en je kan er ook terecht met vragen.
  2. Heb je een score van 12 of meer? Dan is het belangrijk om als tweede stap een afspraak
    te maken met de huisarts voor een nuchtere bloedafname om de bloedsuikerwaarde te bepalen.
  3. Afhankelijk van het resultaat van de bloedafname, zal de huisarts je doorverwijzen
    naar de groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing om het verhoogde risico op
    diabetes type 2 aan te pakken. Er zijn zowel dag- als avondreeksen, en dit online en offline. De reeksen starten midden april.

Meer info

www.halt2diabetes.be

www.gezondheidskompas.be 

Datum van het bericht: maandag 19 februari 2024
Nieuwsoverzicht