Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Hulp nodig bij het invullen van je personenbelasting?

donderdag 25 april 2024
help
Op dinsdag 4 juni komen er specialisten van de Federale Overheidsdienst Financiën naar Tirolerhof in Borsbeek om burgers verder te helpen. Let op, je kan enkel op afspraak een consultatie krijgen.

Hoe maak ik een afspraak?

Je kan een afspraak maken via www.borsbeek.be/afspraken

Per aangifte die je wenst te bespreken dien je een afspraak te maken.

Een afspraak duurt gemiddeld 10 minuten.

Maak je een afspraak voor een kennis of familielid die zelf niet kunnen komen, dan die je een volmachtformulier in te vullen. Dit volmachtformulier kan je onderaan deze pagina downloaden.

Heb je een eenvoudige vraag?

Ook telefonisch kan het FOD je verder helpen zonder een afspraak te maken op 6 juni. Dan vragen we je om contact op te nemen met het onthaal van de gemeente. Tijdens de openingsuren kan je terecht op 03 320 94 00.

Beperkt aantal afspraken

Het aantal afspraken is beperkt, wie eerst reserveert krijgt voorrang. Kan je onverwacht toch niet komen opdagen op je afspraak, laat het ons dan even weten, er is allicht iemand anders die graag je afspraak overneemt.

Wie komt er niet in aanmerking voor een afspraak:

  • Burgers met een zelfstandige activiteit
  • Burgers die beroepskosten bewijzen tenzij louter overname van een bedrag

Wat breng je mee?

  • Je eID (identiteitskaart)
  • Kom je niet voor jezelf maar om iemand anders te helpen, dan heb je een volmacht nodig van die persoon maar ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart

Hoe kan je je voorbereiden?

Raadpleeg je online aangifte via www.myminfin.be en meld je aan via één van de verschillende opties. Je zal zien dat je belastingaangifte grotendeels, vaak zelfs volledig reeds is in gevuld. Kijk deze reeds na en kom met eventuele vragen naar de zitdag.

Het grootste deel van de informatie staat reeds ingevuld maar bijvoorbeeld voor kinderopvang, giften voor goede doelen,... is het belangrijk dat u de juiste documentatie meeneemt om de aangifte verder aan te vullen.

Geen afspraak kunnen maken?

Past de datum van de zitdag niet in je agenda of zijn er geen afspraken meer beschikbaar? Geen nood! Je kan steeds terecht op de invulsessie in de kantoren van het FOD Financiën. Ook telefonisch kan je worden geholpen door het FOD Financiën op het nummer 02 57 257 57. De website van FOD helpt je ook op weg: financiën.belgium.be

Downloads

Datum van het bericht: donderdag 25 april 2024
Nieuwsoverzicht