Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Speelplaats van basisschool Sint-Jozefinstituut Borsbeek omgetoverd tot ‘Groene Oase’

dinsdag 25 juni 2024
groene oase
Basisschool SJI Borsbeek mocht het label van ‘Groene Oase’ in ontvangst nemen. De school onthardde en vergroende haar speelplaats.

Basisschool SJI Borsbeek mocht maandag het label van Groene Oaseschool in ontvangst nemen. Ze maakte van haar betegelde speelplaats een ‘Groene Oase’. De leerlingen maakten er een heus vergroeningsfeestje van met een liedje. Een ijscoman trakteerde iedereen op een ijsje in het mooie zomerweer. 

Een klimaatveilige school

De Borsbeekse basisschool Sint-Jozefinstituut legde een mooi vergroeningstraject af. De school koos resoluut voor groen en wipte heel wat vierkante meters tegels uit haar speelplaats. In de plaats kwam een afwatering, boomschors en een combinatie van vergroening en speelmogelijkheden. Ze maakte die keuzes in het kader van het provinciale project ‘Groene Oases’. 

Van idee naar plan

Directeur Ime Dehon vertelt over het project: “We richtten een werkgroep op onder leiding van juf Cindy. Om inspiratie op te doen bezochten we andere scholen en liepen we een traject met MOS Antwerpen. Zo werden onze wilde ideeën haalbare wensen. Ik ben een héél trotse directeur door de inzet van iedereen en het mooie eindresultaat.”  De school wilde vooral de kwaliteit van de pauzes verhogen, kinderen doen klimmen en klauteren, een buitenklas voor voorleesmomenten voorzien en werken met natuurlijke materialen. Ondertussen merkt het schoolteam dat er minder ruzie is op de speelplaats en dat de speelplaats uitgroeide tot een groen speelparadijs.

Copyright foto: provincie Antwerpen

Datum van het bericht: dinsdag 25 juni 2024
Nieuwsoverzicht