Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Opvoedingsondersteuning

De coördinatie van de opvoedingsondersteuning voor de gemeente Borsbeek wordt opgenomen door de jeugddienst.

Wij organiseren i.s.m. de scholen, CLB (Centrum voor LeerlingenBegeleiding), Stekelbees, OCMW, de Gezinsbond, … vormingsmomenten of thema-avonden die voor alle ouders interessant kunnen zijn bij de opvoeding van hun kinderen.  Ook leerkrachten of medewerkers kinderopvang, buitenschoolse kinderopvang zijn welkom.

Informatie over mogelijke doorverwijzing bij opvoedingsproblemen kan je eveneens bij ons vinden.

Het aanbod van de thema-avonden wordt bekend gemaakt via een regionale folder die verspreidt wordt via de Borsbeekse scholen, gemeentehuis en de bibliotheek.

Opvoedingswinkel

Iedereen kan, met zijn kleine en grote opvoedingsvragen, terecht in het gezinshuis te Borsbeek. Deze locatie is een antennepunt van de Opvoedingswinkel te Mortsel.
 
Het gaat om een samenwerkingsverband tussen Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Antwerpen, diensten- en begeleidingscentrum Openluchtopvoeding en de gemeenten Mortsel, Borsbeek, Edegem en Kontich.
 
Opvoeden is nooit vanzelfsprekend. Voor ieder die ermee te maken krijgt is het zoeken naar een evenwicht, een proces van vallen en weer opstaan.
 
De deskundige medewerkers van de Opvoedingswinkel bieden, ieder die met opvoeden te maken krijgt, hierin graag ondersteuning en een luisterend oor. Opvoedverantwoordelijken zoals ouders of grootouders uit de regio kunnen vanaf nu bij deskundige medewerkers terecht met al hun vragen, twijfels, onzekerheden en bezorgdheden rond het opvoeden. Wie stelt zich al eens geen vragen rond zindelijkheid, driftbuien, bedtijd zakgeld of uitgaan? De medewerkers gaan dan samen met hen op zoek naar antwoorden voor hun specifieke situatie. Eén gesprek kan vaak al een oplossing bieden maar er is ook de mogelijkheid om wat dieper op je vragen in te gaan en een vijftal keer af te spreken. Als de situatie daarom vraagt, kan er ook doorverwezen worden naar een gepaste dienst. In het antennepunt van de Opvoedingswinkel kunnen ouders en anderen ook terecht voor informatie en folders over specifieke opvoedingsthema’s en diensten. Tot slot staan er ook vormingen op het programma.
 
Ouders met vragen kunnen een afspraak maken voor een gesprek. Ook per mail of via de telefoon helpen de medewerkers je graag verder.
 
Deze werking is gratis, anoniem en vrijblijvend.
 
Iedere ouder heeft de wens zijn/haar kind(eren) de best mogelijke kansen aan te bieden. Een gesprek met anderen kan de draagkracht vergroten om de opvoedingstocht verder te zetten.
 
Contactgegevens:
Huis van het kind, August van Putlei 56 - 2150 Borsbeek
 
Openingsuren:
Op afspraak