Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Nieuw skatepark 'de Skate K8' opent in herfstvakantie

donderdag 17 oktober 2024
skatepark
Lokaal bestuur Borsbeek opent een gloednieuw, overdekt skatepark op Fort 3.

Op het recreatiedomein Fort 3 in Borsbeek werd een loods omgebouwd tot een gloednieuw, overdekt skatepark. Vanaf de herfstvakantie kunnen jongeren er terecht in “de Skate K8” (lees: de skatekeet). De Skate K8 is een van de weinige openbare skateparken in de regio die overdekt is.

Openingsfeest

Lokaal bestuur Borsbeek organiseert een aantal feestelijke activiteiten om de Skate K8 officieel in te huldigen. Op zondag 27 oktober is er een graffitiworkshop en op maandag 28 oktober staat er een skatewedstrijd op het programma.

Meer dan een skatepark

Het skatepark is onderdeel van de nieuwe jeugdsite op Fort 3. Met dit project wil lokaal bestuur Borsbeek een ontmoetingsplaats creëren waar jongeren zich thuis voelen. De Skate K8 is een perfecte aanvulling op het huidige aanbod op Fort 3. Denk maar aan het speelbos, de gemeentelijke kunstschool Academia en tal van Borsbeekse verenigingen die er hun clublokaal hebben. Zo namen jeugdvereniging KLJ Borsbeek en het medialab (i.s.m. Scum Studios) eerder dit jaar hun intrek in een nieuw lokaal op de jeugdsite. In de skateloods werd bovendien een zelfreinigende, sanitaire unit voorzien. Of je nu komt ravotten in het speelbos of een wandeling of fietstocht komt maken: het openbaar toilet is voor alle bezoekers van Fort 3 een grote meerwaarde.

Heel wat Borbeekse jongeren werden aangemoedigd om mee na te denken over het project. Er werden verschillende participatiemomenten georganiseerd met de jeugdraad en lokale jeugdverenigingen en er werd een focusgroep van ervaren skaters samengesteld. Ook bij de concrete invulling van het skatepark werd de lokale skate-community nauw betrokken.

Met de steun van de Vlaamse Overheid

Lokaal bestuur Borsbeek kon voor de realisatie van de nieuwe jeugdsite rekenen op 250.000 euro investeringssubsidie van het Departement Jeugd, Cultuur en Media van de Vlaamse Overheid.

Datum van het bericht: donderdag 17 oktober 2024
Nieuwsoverzicht