Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Meer info

Hinder in Kaart

Het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD) brengt alle informatie over (grond)werken, evenementen en hinder op het openbaar domein zoveel mogelijk samen. Het platform zorgt ervoor dat er meer afstemming komt tussen nuts- en wegenwerken. Zo vermijden we werken op omleidingstrajecten en detecteren we conflicten tussen grondwerken, werken en evenementen beter, om zo de (mobiliteits)hinder op het openbaar domein te minimaliseren

Gemeenten zijn verplicht om het systeem te gebruiken. Dankzij GIPOD zijn we zo als gemeente beter op de hoogte van de werken in de omliggende gemeenten. Handig voor onze eigen omleidingen. Of als we wegeniswerken willen uitvoeren, kunnen we in GIPOD nagaan of die geen conflict geven met bijvoorbeeld een braderij. Als ook alle GPS-bedrijven gebruik (kunnen) maken van GIPOD, zal je GPS rekening houden met omleidingen en wegeniswerken.

De 'Hinder in kaart'-kaarttoepassing toont innames van het openbaar domein die hinder met zich meebrengen. Concreet gaat het om geplande en in uitvoering zijnde wegenwerken, werken aan nutsleidingen en manifestaties zoals markten, optochten of wielerwedstrijden. Ook innames door werfkranen, stellingen en containers worden getoond.

Hieronder vind je alvast een kaart met (geplande) werken en manifestaties. 

Meer info?  dienst grondgebiedzaken - e-mail grondgebiedzaken@borsbeek.be