Naar inhoud

Gemeentehuis

de Robianostraat 64
B-2150 Borsbeek
tel. 03 320 94 00
info@borsbeek.be

Openingsuren gemeentehuis

ma.8.45 tot 12 uur
17.30 tot 20 uur
di.8.45 tot 12 uur
wo.8.45 tot 12 uur
13.30 tot 16 uur
do.8.45 tot 12 uur
vr.8.45 tot 12 uur

Meer info

Bereikbaarheid en parking scholen

bereikbaarheid

Beste ouder,

Uw kind gaat in Borsbeek naar school, fijn! Zoals je wellicht al hebt gemerkt, zorgt de concentratie van 3 scholen in het kleine Borsbeekse centrum voor de nodige uitdagingen op het vlak van mobiliteit. Omdat de verkeersveiligheid van onze schoolgaande jeugd ons na aan het hart ligt, hebben we de laatste jaren al verschillende maatregelen genomen, zoals de voetgangerszone aan de kerk, de schoolstraat aan de Klinker en de fietszone in de August Van Putlei en de Lindenboomstraat. Ook in het mobiliteitsplan zijn heel wat maatregelen opgenomen om het centrum veiliger te maken.

Veilig verkeer is echter een verantwoordelijkheid van ons allen, aangezien ons gedrag in dat verkeer een grote invloed heeft. Gezien het grote aantal kinderen dat op de piekmomenten onderweg is in Borsbeek, willen we dan ook een oproep doen om zoveel mogelijk met de wagen de directe schoolomgevingen te mijden. Het is niet voor iedereen mogelijk om met de fiets, te voet of met het OV naar school te komen, dat begrijpen wij ook, maar ook door bijvoorbeeld meer gebruik te maken van de parkeermogelijkheden die iets verder van de scholen liggen, kunnen we de drukte aan de scholen verminderen. Hieronder vinden jullie een kaartje met de grotere parkeerclusters in Borsbeek centrum, alsook enkele trage wegen en de wandelafstanden tot aan de scholen.

Bij deze ineens ook een warme oproep om ons team van gemachtigd opzichters te versterken. Kan je je wekelijks of tweewekelijks een half uurtje vrijmaken om kinderen te helpen oversteken, neem dan contact op met de school of de gemeente.